Flytttips

Här ger vi dig flyttips när du ska flytt med flyttfirma

Allt du behöver veta när du ska anlita och flytta med en flyttfirma

Är det första gången ni ska flytta med en flyttfirma är det några saker ni bör veta innan.

Planera flytten med din flyttfirma

Bra flyttfirmor hjälper dig igenom hela processen så flytten flyter på smidigt utan otrevliga överraskningar för dig eller för firman ni anlitar.

Information

Flyttfirman behöver så mycket information som möjligt innan flytten: Tillgänglighet till båda adresserna, hur långt dom behöver bära, hissar, källare, stora tunga möbler, storlek på trappor hissar mm,.  Det absolut bästa är att en koordinator från flyttfirman kommer ut till er och ser förutsättningarna och kan diskutera och förklara allt som har med flytten att göra.

Fler tips och råd när du anlitar en flyttfirma

  • Kanske det viktigaste enligt mina erfarenheter, anlita flyttfirman även för flyttstädningen. Flyttstädning är en naturlig del av flyttfirmors arbete och bör skötas av dom, då sköter företag all planering och du behöver bara en kontaktman och för bara en faktura. Enligt våra erfarenheter uppstår det alltid problem när man anlitar en separat städfirma för flyttstädningen tex dom kommer för tidigt innan flytten är klar så all personal springer på varandra och ingen kan utföra det arbete dom ska.
  •  Packning: packar du själv är det några saker som är viktiga att veta om innan. Flyttfirmans försäkring gäller inte om saker inuti flyttkartongerna går sönder.
  • Hur ska jag packa inför en flytt?  1. Packa inte flyttkartongerna för tungt då kan dom gå sönder plus flyttgubbarna blir inte glada 2. använd starka sopsäckar för mjuka saker så som kuddar täcken madrasser mm. dels skyddar det mot smuts men flyttgubbarna kan använda säckarna när dom stuvar flyttbilen för att säkra lasten så den inte rör på sig.
  • Skydda sängar med plast eller säng skydd eller prata med den flyttfirma du anlitat om dom har det med sig för flyttbilar är smutsiga även om dom sopar ur flaket så är det inte trevligt att ha ens säng stående på ett flyttbilsflak.
  • Sist men inte minst möt upp flyttkillarna ge dom nycklar och visa dom vad som ska flyttas i lägenheten, villan, källare mm, ge dom sedan nyckel och åk till närmaste kafé och ta det lugnt. Att flytta är en av det mest stressfyllda upplevelser man gör i livet så att stå och övervaka flytten är barra ett stress moment ingen behöver. Lycka till med er flytt

Vi kan flytt inom Stockholm och långflyttar inom Sveriges gränser!

Boka gärna en kostnadsfri besiktning med oss